17.11.2020 

Контрольна робота 4. Безполучникове складне речення

. 11

Другие вопросы по предмету

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Безмежна сила книги. Без неї людина слiпа. Книга вiдкриває перед людьми великий свiт. Протягом усього жиiття ми звертаємося до книжки. Згадайте свою улюблену першу книжечку, коли ще ви були зовсiм малень-кими i не вмiли читати, а вже iз задоволенням розглядали малюнки, впiзнавали улюблених героїв, складали про них цiкавi iсторiї.

І коли вже навчилися читати,— масте змогу самi поринути у захоплюючий свiт книг. Тому, що книги — вашi друзi. Вони здатнi викликати великi почуття, глибокі переживання.

— Як ви думаєте, чи завжди iснували книги?

— Давним-давно книг не було на землi, люди не вмiли ні читати, нi писати. А для того, щоб передавати iнформацiю, вони малювали малюнки на стiнах печер. Пізніше люди почали писати на глинi, яку потiм сушили та випалювали на вогнi. Проте, такi «книжки» були дуже важкими i незручними. Згодом люди навчилися робити книги з тонкої телячої шкiри. На виготовлення такої книги потрiбнi були шкури з цiлої череди телят. Тому такi книги були дуже дорогими i їх могли собi купити тiльки багатi люди. Отже, потрiбно було шукати дешевий та простий матерiал для книг.

В Африцi вздовж рiчок є густi заростi болотяної рослини папiрусу. Спочатку його використовували лише на будiвництвi. А згодом додумались так обробляти волокна рослин, що почали виготовляти з них папiр. Вiдтодi з’явилися сувої з папiрусу. Писати на них було зручно, але через декiлька років такий сувiй ламався та розсипався.

Справжнiй папiр, на якому пишуть i сьогоднi, люди навчилися виготовляти двi тисячi рокiв тому. Першi книги були рукописними, тому одну книжку часом писали по кiлька рокiв.

За часiв Київськоi Русi Князь Володимир Святославович вiдкривав школи, спецiальнi майстернi, де переписували книги. А за часiв князя Ярослава Мудрого у Києві при Софiївському соборi була заснована перша у Київськiй Русi бiблiотека.

У ХIII столiттi в Європi навчилися виготовляти папiр. В серединiXIV столiтгя в Нiмеччинi запрацював перший у Європi друкарський верстат майстра Йоганна Гутенберга. Вiдтодi друкарнi з’явилися в iнших країнах.

Першодрукарем в Українi був Іван Федоров. За своє життя вiн видрукував лише кiлька книжок. Серед яких є i перший слов’янський «Буквар».

Ось така iсторiя виникнення книги. Тепер книга — всюди поруч iз нами. Вона — ваш друг i порадник.

 

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

  " Мовчання- золото". Знаємо цю істину з дитинства , але чомусь часто про неї забуваємо. Не вміємо мовчати, слухати, не галасувати.

     Я згодна з думкою , що вміти слухати - це теж мистецтво. Часто уміння вислухати більше важить, ніж слова. Погдядом,жестом можна теж підтримати. Тим самим поглядом можна сказати більш ніж ротом. Часто людина потребує у спілкуванні, і може хотіти щоб її вислухали, але уміння слухати - дається не кожному.

    Отже, володіючи вмслухати іншого, ви стаєте його другом. отже , і він у тяжку для тебе годину вислухає тебе. Недарма кажуть, коли мовчать вуста - говорить серце.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Як я захищаю своє здоров'я .

Я кожен день роблю зарядку .
Бігаю по утрам .
Правильно питаю .
Проводжу час на свіжому повітрі .
Іноді ходжу в спорт зал

 

Як я захищаю зуби

Я чищу зуби кожен день
Регулярно відвідують лікаря
Рідко жую жуйку
Рідко це солодке
Не bleach зуби , це несе великий шкоду зубах
Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Настало літо. Я поїхала до моря відпочивати. Коли я приїхала то відразу пішла дивитись яке тут море. Прийшла до нього і подивилась. Воно було таке синє і велике. Потім я сіла на пісок біля моря. І дивилась на його хвилі. Мені подобались звуки хвиль і бризгів води. А вода в моря була солона.

Ось як я провела час біля синього моря!

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

9б 3зв-5б 2зв-5б 2зв-8б-3зв

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

  Надвечір ясне небо потемніло . Зашуміли гілки дерев . Налетів вітер . Сонце яскраво освітило будинки . А небо все темнішало . Ось і уже сонце сховалося за важкими хмаринами . Спалахнула блискавка , десь дуже близько прокотився грім . Перша капля упала на розжарений асфальт . Вітер раптово ущух , полетів далі . А по дахах захлопотіли кроки довгожданого дощу .

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

кожна людина наділена як позитивними, так і негативними якостями. однією із позитивних людських чеснот є чемність. але що таке чемність? і чи всі однаково її розуміють? я вважаю, що однозначної відповіді на це питання немає. адже скільки людей, стільки й думок. особисто для мене чемність – певна форма взаємовідносин між людьми, доброзичливість. це справді позитивна риса, яка вчить нас із повагою ставитись до оточуючих, розуміти людей. чемна людина повинна мати високі моральні цінності, вміти гарно спілкуватися. а для сучасного світу та людина – рідкість. ми вже почали звикати до того, що стали сірими тінями, схожими один на одного. через це в нас поступово зникає індивідуальність. правду кажуть, правила поведінки вигадали, не для того, щоб ускладнити людям існування. та, на жаль, сьогодні все частіше можна побачити прояви нечемності. образити товариша, полаятись із сусідом, нагрубіянити в громадському транспорті – все це прояви слабкості. так-так, саме слабкості. і виказуємо ми це тільки тоді, коли не поважаємо один одного. в такому випадку варто пам’ятати слова: «як ти ставишся до людей, так і вони будуть ставитись і до тебе».

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

на наступній неділі — наступної неділі

каждої суботи – щосуботи

підняти питання – розглянути питання

дані співпадають — дані збігаються

приймати участь — брати участь

вільна вакансія – вільна посада

прейскурант цін — показник цін

хронометраж часу — вимірювання часу

свій автопортрет – автопортрет

контрактна умова – контракт

призводити до перемоги – приводити до перемоги

музикальна школа – музична школа

слідуючим чином – наступним чином

положіть ручку – покладіть ручку

розширені зрачки – розширені зіниці

не бачити друг друга – не бачити один одного

заставляти – змушувати

пол – стать\підлога

остання глава – останній розділ

усі бажаючі – усі охочі

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Нездоланний, непримиренних, несказанної