14.06.2022 

Спількореневе слова до слова писачок

. 6

Другие вопросы по предмету

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
Коли(обставина гаєш(присудок)за вправними(означення)рухами(додаток)старших(означення)жінок(додаток),які завдяки(обставина)своїй(означення)майстерності(додаток)на звичайному(означення)яйці(додаток)створюють(присудок)мережене(означення)диво(підмет),то хочеться(присудок)теж узяти(присудок) в руки(додаток)писачок(підмет),яйце(підмет)і собі(додаток)зазнати(присудок)цієї(означення)творчої(означення)насолоди(підмет).

Коли(прислівник гаєш(дієслово)за(прийменник)вправними(прикметник)рухами(іменник)старших(прикметник)жінок(іменник),які(сполучник)завдяки(прийменник)своїй(займенник)мастерності(іменник)на(прийменник)звичайному(прикметник)яйці(іменник)створюють(дієслово)мережене(прикметник)диво(іменник),то(сполучник)хочеться(дієслово)теж(сполучник)узяти(дієслово)в (прийменник)руки(іменник)писачок(іменник)яйце(іменник)і(сполучник)собі(займенник)зазнати(дієслово)творчої(прикметник)насолоди(іменник).

морфологічний розбір:мастерності-чого?,іменник,п.ф-(що?) майстерність,неістота,загальна назва,одн,ж.р,Р.в,завдяки(чому?)майстерності,другорядний член речення (додаток).
Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Великдень, велике християнське свято, припало цьогоріч на 19 квітня.

Паску, кулінарний виріб, випікають напередодні свята.

Великдень - це свято завершення найзаповітнішої мрії людства - подолання смерті.

Ненсі Тітман, 91-річна жінка з Лондона, зберігає як реліквію найдавнішу у світі паску, спечену 1821 року.

Дивно, але ця паска, неодмінний атрибут великодня, не зацвіла й не втратила свого запаху.

6. Цей кекс, тобто традиційний великодній хліб у британців, спік Вільям Скіннер - прапрадід Ненсі Тітман.

7. Седмиця, або Страсний тиждень - це той час, коли господині випікають паски.

8. У канадському містечку Вегревілль, населеному переважно етнічними українцями, ви можете побачити найбільше у світі великоднє яйце - скульптуру заввишки 8 м, а завширшки 5 м.

9. Цей пам’ятник-писанку, вагою майже 2270 кг, було виготовлено з уламків літаків.

10. Поставили цю писанку як згадку про перших українських переселенців.

11. Канадська писанка, як витвір мистецтва, вражає.

12. 2010 року в Софійському соборі з’явилося унікальне панно «Пресвята Богородиця», складене з 15 тисяч розфарбованих вручну писанок.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
Одного разу ми завітали в гості до знайомої художниці. Скільки цікавого побачили ми в її оселі, оздобленої в українському народному стилі! Найбільше мене здивувала і зацікавила велика колекція писанок, які були неймовірно гарні і всі різні. Я поцікавилась у господині, як вона їх робить, і вона розпочала захоплюючу’розповідь про таємниці писанкарства. Писанки розписують воском. Віск на писанку наноситься за до писачка, який можна змайструвати із залізного наконечника звичайної шнурівки. Чим меншою буде дірочка, з якої витікає розігрітий віск, тим тоншою буде лінія на писанці. Після цього треба взяти дерев’яний патичок, випалити в ньому дірочку розпеченим шилом. Зачерпуємо писачком гарячий віск і закрапуємо ним спочатку ті цяточки на яєчку, які мають залишатися білими. Після цього яйце занурюємо в найсвітлішу (жовту) фарбу. Коли писанка обсохне, по жовтому тлі вкриваємо воском ті цятки, які мають залишитися жовтими. Далі, якщо ми хочемо зелених цяток, умочуємо сірничок в зеленку і малюємо на яєчку зелені цятки, які відразу закрапуємо воском. Потім занурюємо яєчко в червону фарбу. По червоному тлі закапуємо воском ті цятки, які залишаються червоними. Нарешті, тло забарвлюємо якоюсь найтемнішою фарбою — вишневою чи, скажімо, чорною. Ось і все. Тепер писанку покладемо на цвяшки, вбиті в дерев’яну дошку, і ставимо в не дуже гарячу духовку. Коли віск почне розм’якати, обережно стираємо його м’якою тканиною. Ось так робиться красуня писанка-крапанка.

Але для того щоб писанки краще зберігалися, з них видувають білок і жовток. Ось таку цікаву розповідь про те, як робиться писанка, ми почули від майстрині. Я вирішила теж до Великодня зробити подарунки своїм рідним і розмалювати писанки-крапанки.
Алгебра Алгебра
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

ну вроде так: 
ж = N * с
с = N * п
ж-1 = 3 * (п+1)

из первых получаем, что 
ж = N*N * п
из третьего 
ж = 3 * (п+1)+1
приравниваем, получаем 
N*N * п - 3 * п - 4 = 0
(N*N - 3) * п = 4

а дальше - перебором. 4 = 2*2 или 4 = 4*1, т.е. 
п и (N*N-3) могут принимать значение 1, 2 или 4, потому N*N не может быть меньше 3, а то получится отрицательное. 
Т.о. N*N = 4, в остальных случаях не получим целых чисел, и подставив его в последнее уравнение получаем, что п=4, N = 2.
писанок 4, синих 4*2=8, желтых 8*2=16. 

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
В Україні старші люди переказують таку легенду, начебто доля світу залежить від Великодня. Доки пишуть писанки, світ буде існувати, а коли цей звичай занехаять, тоді зло у вигляді страшного диявола звільниться з пут і знищить увесь світ. Живе цей звір під землею, прикутий до скелі ланцюгами. Щороку посилає він своїх слуг навколо світу, щоб ті підглянули, чи ще пишуть люди писанки, і скільки. Коли впевнюються, що багато, то залізні пута міцно стискають диявола і він втрачаю силу, бо людська любов і віра перемагають зло. Любов і добро на землі будуть жити доти, доки люди будуть писать писанки.