01.06.2022 

До іть будь ласка провідміняти ці слова за відмінками

. 16

Пошаговый ответ

27.03.2023, проверен экспертом
Разблокировать ответ
Н. Словосполучення,кругла чаша,синє море,безкраїй лан,блідолиций хлопець
Р. Словосполучення,круглої чаші,синього моря, безкрайого лану,блідолицього хлопця
Д.словосполученню,круглій чаші,синьому морю,безкрайому ланові,блідолицему хлопцеві
Зн.словосполучення,круглу чашу,синє море,безкраїй лан,блідолицього хлопця
Ор.словосполученням,круглою чашею,синім морем,безкраїм ланом,блідолицем хлопцем
М. У словосполученні, у круглій чаші, у синьому морі, у безкрайому лані, на блідолицему хлопцеві
Кл. Словосполучення, кругла чаше, синє море, безкраїй лане, блідолиций хлопче

Другие вопросы по предмету

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

ответ глибока чаша, велике море, неокраний лан, білий хлопець

Объяснение:

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
Н. дві п'яті, десять дванадцятих, три четверті
Р. двох п'ятих, десяти дванадцятих, трьох четвертих
Д. двом п'ятим, десятьом дванадцятим, трьом четвертим, 
З дві п'яті, десять дванадцятих, три четверті
О двома п'ятими, десятьма дванадцятими, трьома четвертими
М на двох п'ятих, на десяти дванадцятих, на трьох четвертих
Экономика Экономика
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Державне регулювання ринкової економіки - це вплив держави на відтворювальні процеси в економіці за до прямого інвестування, правових та економічних важелів з метою орієнтації господарських суб'єктів і окремих громадян на досягнення цілей і пріоритетів державної соціально-економічної політики. Держава може виконувати свої функції впливу на економіку прямо (через фінансування розвитку державного сектора, науки, культури, освіти, соціального захисту населення), або непрямо (через систему правових та економічних регуляторів), надаючи їм можливість орієнтувати діяльність господарських суб'єктів в потрібному напрямку. За до правових регуляторів держава встановлює "правила гри" на ринку, а через систему економічних регуляторів - цілеспрямовано "налагоджує" ринковий механізм, щоб на його основі стимулювати або стримувати ділову активність у раціональних рамках.

Роль і сутність характеристики системи координування економіки визначають функції держави. Умовно всю багатогранну й різноспрямовану сукупність функцій державних органів можна умовно подати двома групами.

Перша група охоплює функції, що забезпечують функціонування ринкової системи в державі. Сюди варто віднести створені й підтримані правовою базою функції (захист прав і власності, законодавче регулювання взаємовідносин між споживачами, виробниками, найманими працівниками, підтримка громадського порядку, захист конкуренції тощо). Тут держава визначає певні правила "ринкової міри" і забезпечує їх дотримання.

Друга група функцій державних органів пов'язана з розвитком і перспективним станом економічної системи. Вона охоплює заходи, спрямовані на стабілізацію економічних процесів і забезпечення економічного зростання, соціальної справедливості.

інфляційних процесів, інфраструктури тощо. З усієї сукупності функцій держави виділимо найважливіші.

Найважливішою функцією державних органів є цільова функція, що передбачає постановку конкретних цілей у галузі економічного й соціального розвитку держави й визначення терміну їх реалізації. Цільова функція містить у собі низку цілей, поєднаних у єдину систему, що має певну ієрархічну структуру. Формування цільової функції є вельми складним процесом, що пов'язаний із виробленням стратегічних напрямків соціально-економічного розвитку, прийняттям відповідних рішень і виробленням механізму їх реалізації. Накреслюючи цільові функції, держава бере на себе не тільки те, що непідвладне ринковій системі. Найважливішим напрямом реалізації цільової функції є визначення пріоритетів економічного розвитку, підтримка конкурентного середовища тощо.

Стратегічною довготерміновою метою державного управління економікою перехідного періоду є підвищення добробуту її населення на основі створення й розвитку в межах унітарної держави соціально орієнтованої моделі економіки ринкового типу.

Спрямівну і координаційну функції забезпечують вибір шляхів досягнення поставлених цілей, збалансованість найважливіших економічних пропорцій та узгодження суперечливих взаємозв'язків суспільного поділу праці.

Стимуляційна функція пов'язана з активізацією рушійних сил розвитку суспільства. Вона реалізовується через систему різноманітних пільг (субсидій, дотацій, податків тощо), за до яких державні органи забезпечують просування економіки в заданому напрямі.

Контрольна функція припускає контроль з боку державних органів за дотриманням господарськими суб'єктами економічних і правових норм у процесі їхньої господарської діяльності. Найголовнішою складовою частиною контрольної функції є контроль за дотриманням найважливіших параметрів соціально-економічного розвитку держави. Державний контроль здійснюють через відповідні контрольні органи, а також через органи управління різного рівня.

В умовах реформування економіки особливе місце варто відвести такій функції держави як захист економічного порядку. Вона є опорною будь-якої господарської системи, але особливе значення має для ринкової економіки, що за своєю суттю базується на взаємовигідних угодах рівноправних партнерів, які мають свободу вибору.

Розглядаючи функції держави в регулюванні економіки, варто виокремити важливий аспект його діяльності - функціонування державної власності, тобто державний сектор економіки, що є основою реалізації функції держави.

Объяснение:

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

два - двiйка(iменник), двояко(прийменник), двiйний(прикметник).

свiжий - свiжiсть(iм.), свiжо(прийменник).

Лiд - льодовий(прикм.), лiдяний(прикметник), лiдяно(прийменник).

Мрiя - мрiйливий(прикм.), мрiйник(iм.), мрiйливо(прийменник).

Чайка - чаячий(прикм.).

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

дж [дж] — приголосний, дзвінкий, шиплячий, твердий;
м [м’] — приголосний, пом’якшений;
  е[е] — голосний, ненаголошений;
л [л’] — приголосний, м’який;
  і[і] - голосний, наголошений

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

                                     Перед грозою

Усе затихло ніби в очікуванні. На деревах жоден листочок не ворухнеться. Небом попливли чорні косматі хмари. Раптом земля здригнулася і перші каплі дощу застукали по землі. Злива напоїла вологою кожну травинку і кожен листочок.

 

                                      Після грози

Ще кілька хвилин томусіяв густий дощ та гуркотів грім. Та поволі дощ втихав, а гроза віддалялася. Стало тихо... В повітрі запахло свіжістю. Дерева струшували з листочків кра росу, травичка, напоєна дощем, щедро роздавала свої аромати. 

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

безкінечно,безкрайньо 

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

"Життя як стерня : не пройдеш , ноги не поколовши"

 В житті бувають різні ситуації. Позитивні, негативні. Негативні ситуації бувать у всіх людей. Не буде людини яка не разу не потрапляла в негативні ситуації, ніколи не бачала чороної лінії. Бо життя як стерня: не пройдеш, ноги не поколовши.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

б) Дівча  томущо  закінчення суфіксу ат в називному відмінку

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Цінуйте кожну мить життя, бо вона бещцінна… Ні на що не проміняю осінній шепіт голих лип, дотик метелика, скрипучий сніг, котрий сипав усю довгу ніч, і сизокрилу хмару літньої грози, і квітучі сади, які зводять з розуму своїм ароматом весною. Безцінним є повітря, яким я дихаю, і вода, якою втамовую спрагу. Безцінний соловейко на калині та жайвір у небі. Кожна мить життя – прекрасна і захоплююча.  

Життя тільки здається декому коротким, насправді воно – довге, а ще – широке, а ще – глибоке, як могутня ріка. Життя стає неосяжно великим, коли навчаєшся отримувати насолоду від будь-якої його миті, від найменшої дрібнички.

Якщо відверто радіти своїм близьким, кожній хвилині спілкування з ними, якщо не стомлюватися любити і мріяти, якщо захоплюватися кожної миті – життя подарує свою благодать і вічність. Ніколи не чекатиму від життя якогось чуда: чудо мені вже дано – я живу. Уявіть: мені, як і вам, пощастило народитися! І це була перша щаслива миттєвість з їх безкінечної низки.  

Як сказав колись безсмертний Гете: »Велич людини  в тому, що вона  - єдине з усіх створінь, здатне перетворити мить у вічність».