22.11.2022 

До ітьь будь ласка ів

. 16

Пошаговый ответ

25.02.2023, проверен экспертом
Разблокировать ответ

ответ: Організми, які були досліджені:

Рослина - кактус;

Рослина - дерево манго;

Тварина - птах страус;

Тварина - твір.

Що вдалося дізнатися про їх пристосування до життя в наземно-повітряному середовищі:

Кактус має спеціальні водовідштовхуючі властивості шкірки та пристосування для збереження води. Він здатний акумулювати воду у своїх м'якших тканинах, що дозволяє йому виживати в умовах, коли інші рослини б не змогли вижити через відсутність води. Кактус також має спеціальні лусочки, які захищають його від сонячних опіків.

Дерево манго має широкі та великі листки, що дозволяє йому здійснювати ефективну фотосинтезу та збирати необхідне для життя світло. Дерево манго також має довгі корені, які дозволяють забезпечити собі необхідну кількість води та поживних речовин з глибини ґрунту.

Страуси мають дуже сильні та довгі ноги, що дозволяє їм рухатися швидко та далеко. Вони також мають міцне кісткове будова та великі крила, які допомагають їм зберігати баланс та контролювати рух. Страуси мають дуже гостру зірку, що дозволяє їм ігати віддалені об'єкти та вчасно реагувати на потенційні небезпеки.

Твір має сильний панцир та довгі колючки, які допомагають йому захистити себе від ворогів. Він також має добре розвинену м'язову систему, що дозволяє йому рухатися швидко та легко під землею. Твір має добре розвинену систему чуттєвих органів, що дозволяє йому знаходити їжу та уникати небезпеки під землею. Він також має спеціальні зуби та травну систему, які дозволяють йому перетравлювати тверду їжу, таку як корені та гілки, що знаходяться під землею.

("Твір" - це прибережна морська риба з родини грунтівкових. Вона має округлу форму тіла, покрите кістковим панцирем і здатна забиватися в нього при небезпеці. Укріпленість його панциря та колючок допомагають твору захиститися від потенційних ворогів, а також дозволяє пристосуватися до життя на мілководді та прибережних зонах морів і океанів.)

Объяснение:

Разблокировать ответ

Відповідь:

нижче

Пояснення:

ПРИСТОСУВАННЯ ТВАРИН до наземно-повітряного середовища: • більшість тварин мають добре розвинені органи зору; • добре орієнтування за до органів чуття: зору, слуху, нюху; • спілкування за до звуків; • у спеку тварини ховаються в нори (скорпіон, павуки тарантул і каракурт, ховрахи, миші полівки)
Як пристосувалися до наземно повітряного середовища птахи:

Осінній листопад, переліт птахів в теплі краї, посилене випаровування води листками рослин, зміна хутра у звірів на більш густе та тепле – все це приклади пристосування живих істот до зміни тепла і вологи у наземно- повітряному середовищі.

Характерною ознакою наземно-повітряного середовища є значні зміни температури упродовж доби і протягом року. Завдяки сприятливим умовам у наземно-повітряному середовищі світ його мешканців різноманітний. Тваринам наземно-повітряного середовища властиві різн переміщення

ПРИСТОСУВАННЯ РОСЛИН до наземно-повітряного середовища: • пристосування до температурних умов (для зменшення випаровування взимку листяні дерева восени скидають листя, відмирає наземна частина трав); • у деяких рослин плоди і насіння поширюється вітром або тваринами (кульбаба, липа, реп'ях, птахи розносять насіння

Другие вопросы по предмету

Информатика Информатика
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

a=float(input("Введіть довжину "))

b=float(input("Введіть ширину "))

def ploscha(a,b):

return a*b

print(round(ploscha(a,b), 2))

2 Вариант:

a=float(input("Введіть довжину "))

b=float(input("Введіть ширину "))

print("Площа = ", a*b)

Литература Литература
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Объяснение:

I. Мотивація навчальної діяльності

 

учнів

Учитель. Генрік Ібсен зазначав, що п’єсу написано заради заключної сцени, яка сприймалася як скандал. У суспільстві виникли такі бурхливі суперечки, що подекуди у вітальнях вивішували оголошення не говорити про “Ляльковий дім””.

Дискусія переходила зі сцени в зал до глядачів, далі – у приватні салони й вітальні. Чи спонукає п’єса сучасного читача до роздумів? Чи лише про жіночу емансипацію в ній ідеться?

Над цими та багатьма іншими питаннями поміркуємо сьогодні на уроці.

II. Оголошення теми й мети уроку

III. Актуалізація опорних знань

Літературний диктант

1.

 

Як Хельмер називав свою дружину? (Білочка, жайворонок)

2. Який подарунок Нора в чоловіка на різдво? (Гроші)

3. Хто така фру Лінне і чому Нора довіряє їй свою таємницю? (Подруга; щоб не думала, що вона така легковажна й безтурботна.)

4. Чому раділа сім’я Хельмерів напередодні різдва? (Чоловік посів високу посаду й сім’я буде добре забезпечена.)

5. Що Крогстад у Нори? (Заступитися за нього перед чоловіком, щоб той його не звільняв.)

6. Чому Крогстад шантажує Нору? (Вона заборгувала йому, подала вексель батька з підробленим підписом.)

7. Чому Нора так зробила? (Щоб урятувати чоловіка й не тривожити дуже хворого батька.)

8. Чому Нора не допускає до себе дітей? (Щоб їм не зашкодити, адже вважає себе негідною їх виховувати.)

9. Як відповів Хельмер на настійливе прохання щодо Крогстада? (Відмовив)

10. Що надумала Нора в безвихідній, на її думку, ситуації і чому не здійснила? (Вчинити самогубство; забракло духу)

11. Що запропонувала фру Лінне Крогстаду й чому? (Об’єднатися; щоб мати, для кого жити)

12. На яке “диво” очікувала Нора? (Що чоловік візьме її провину на себе, зрозуміє та підтримає.)

IV. Формування вмінь і навичок

1. слово вчителя

– Драма “Ляльковий дім” мала ще й іншу назву – “Нора”. Отже, у центрі уваги драматурга – Нора, дружина адвоката Хельмера.

2. міні-диспут

– Чи згодні ви з тим, що Нора – “жахлива матір”, адже покинула трьох дітей заради утвердження свого “Я”?

3. Продовження слова вчителя

– Композиція п’єси “Ляльковий дім” має аналітичний характер. Аналітизм її полягає в тому, що твір розпочинається показом зовнішньої ілюзії щастя, а закінчується катастрофою. Драматург доводить, що злагода, комфорт, у яких живуть його персонажі, а також нібито доброзичливі взаємини між ними є оманою.

У такий б він розкриває суперечності сучасного йому світу. Але драму Г. Ібсена називають не тільки аналітичною, але й інтелектуально-аналітичною, бо вона завершується інтелектуальним осмисленням персонажами власного життя. Проте герої Ібсена не є рупорами його ідей.

Вони промовляють те, що диктує їм логіка власного характеру, психологічну глибину якого майстерно розкриває письменник.

V. Закріплення знань, умінь і навичок

Інтерактивна вправа “Займи позицію”

1) Чи любив Хельмер свою дружину?

Так Не зовсім Ні

2) Чи була фру Лінне справжньою подругою?

Так Не зовсім

3) Чи є Крогстад негативним персонажем?

Так Не зовсім Ні

(Учні мають обгрунтувати свої позиції.)

VI. Домашнє завдання

Характеризувати образи драми. Аналізувати композицію твору.

VII. Підсумки уроку

Інтерактивна вправа “мікрофон”

Закінчіть речення:

Я не вірю, що…

Мені сподобалася думка про те…

Я думаю, що в наш час…

Литература Литература
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

ПО УКРiНСКИ не знаю

Объяснение:

Обществознание Обществознание
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Сама пишу)) (ну вот, что придумала).

 Смысл высказывания французского писателя О де Бальзака я понимаю так, что в обществе нет абсолютного равенства, но право на разные возможности существует.

 Потом напиши согласен ты да или нет, и объясни почему.

 И пиши два аргумента, например, что в России вне зависимости от социального статуса ты имеешь право на среднее образование и т.д. Но с другой стороны... Дальше сама не придумала.

 

Обществознание Обществознание
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Граждане должны платить государству налоги, потому что из именно налогов и других платежей складывается доход государства, откуда уже выплачиваются пенсии, степендии и прочие платежи народу. 

1. Если вы хотите получать достойные пенсии от государства, вы должны платить налоги.

2. Если вы не хотите, чтобы государство, правительство влезало в долги, как например США, то вы обязанные платить налоги.

3. Если вы хотите, чтобы государство развивалось, то вы должны платить налоги. 

Обществознание Обществознание
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Любой сын Отечества должен стеной стоять за свою Родину. Это прописано не только в обязанностях в Кодексе, но и в морали человечества. Чтобы быть достойным своего отечества, нужно уметь постоять за него.

 

p.s. это примерный ответ, можешь его развить, т.к. я не очень поняла задание.

Обществознание Обществознание
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Нет. Если ты будешь только полезной то и относиться к тебе будут как к полезному человеку, то есть просто хорошо. А авторитет подразумевает прежде всего уважение, в определённой степени даже боязнь, а не просто хорошее отношение к человеку. Авторитет всегда надо зарабатывать. И не тем чтобы оказывать кому то услуги и ждать что тебя вдруг зауважают, в наше время это как то глупо. Я думаю чтобы быть авторитетным человеком надо прежде всего уважать саму себя, никогда не давать себя в обиду, всегда быть готовой дать отпор любому. Это и есть сила духа. Ещё не мало важная деталь необходимо всегда быть в ответе за всё сказанное и всё сделанное. Тогда люди будут прислушиваться к твоим словам! Удачи!

Обществознание Обществознание
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Социальная иерархия устроена таким образом, что внизу (в основании пирамиды) находится большинство населения, а наверху — большинство благ и привилегий, к которым стремятся люди (власть, богатство, влияние, льготы, престиж).