16.12.2021 

Напишіть складний план і допишіть свою кінцівку твору. ів

. 11

Другие вопросы по предмету

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

 

Квітка влітку

Влітку цвіте волошка. З одного боку вона гарна - з блакитними пелюстками. З іншого - вона є бур яном сільськогосподарских культур. Волошка не росте одна. Їх в полі з являється відразу багато. На стеблинці у неї не одна квітка, а до двох десятків блакитних головок. Мені подобається бігати по волошковому полі.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Моя пеирша вчителька -(ім"я та по батькові).Вона була й залишається для мене якоюсь незвичайною людиною.Вона добра,справедлива.Навчає розрізняти добро і зло.Вчителька навчає нас читати,писати. Вона дуже гарна жінка,я їй за все дуже вдячний(а)!

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

По нашому підвіконню пробігла маленька пташка. По-нашому відпочивати -  сидіти у смартфоні

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Ми живемо і не знаемо ,що нас чекає у наступному дні.Кожень  з них  відрізняється один від одного.Але ми повинні їх проживати  і цінити кожен час, кожну хвилину. Вони можуть до людям і  згадають про нас гарними словами і думками .Живемо і не знаємо -помираємо і відчуваємо!

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Я — українець, рідна мова моя — українська. Мені близькі й рідні народні традиції та свята. Особливо подобаються зимові свята з безліччю обрядів та дійств, у яких приємно брати участь.

Та якось я запитав: що для мене значить бути українцем? І прийшли ось такі несподівані думки. Наприклад, усюди слід поводитися так, щоб за мене не було соромно батькам, учителям. Бо з давніх часів українці вчили дітей бути чемними. Мені слід добре навчатися, аби примножувати успіхи України, коли я стану фахівцем у комп'ютерних технологіях. Мені слід бути активним у справах класу, школи. Хтозна, а раптом життя покличе мене до участі в політичних справах України, щоб надалі відстоювати її незалежність. Тож маю виховувати в собі високі моральні якості, що їх віками плекав народ, — чесність, порядність, любов до рідного краю. Насамперед мушу сказати, що бути українцем — дуже відповідально, особливо перед майбутніми поколіннями.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

безсполучниковим називається речення, в якому складові частини зв’язані в єдине ціле без сполучників і сполучних слів: степ підбігав до кручі і спинився — далі бігти нема куди: внизу, до самого обрію, зеленіло і мінилося море. у безсполучниковому складному реченні між його частинами ставляться такі розділові знаки: кома, крапка з комою, двокрапка, тире.

кома ставиться, якщо складові частин безсполучникового речення виражають послідовність чи одночасність подій: весна ледачого не любить, вона проворного голубить.

крапка з комою ставиться в тому випадку, коли окремі частини безсполучникового речення не мають тісного зв’язку у змісті або якщо в середині частин є свої розділові знаки. ніч прозора, безшумна, тепла; ніби оксамитом огортає людину м’яке степове повітря.

двокрапка ставиться, якщо:

- друга частина складного речення розкриває, пояснює або доповнює зміст першої частини (між частинами речення можна поставити слова а саме, що; і побачив; і почув, що). знаю: з попелу сходять квіти. вірю: з каменю б’є джерело.

- друга частина містить причину того, про що йдеться в першій частині речення (між ними можна вставити сполучник тому що): говори, говори, моя мила: твоя мова — співучий струмок.

тире ставиться між частинами безсполучникового речення, якщо:

- зміст частини складного речення протиставляється або зіставляється, порівнюється (можна підставити а, але, : мало прожити життя — треба життя зрозуміть

- друга частина речення виражає наслідок, несподіваний результат, висновок з того, про що говорилося в першій частині речення: на годину спізнишся — за рік не доженеш.

- у першій частині вказується на умову, за якої відбувається дія в другій частині: защебече соловейко в лузі на калині — заспіває козаченько, ходя по долині.

- відбувається швидка зміна подій: виглянуло сонце — озеро вмить проясніло, радісно посміхнулось до неба.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
Батьківщина [бат'к'івшчина] - 11 букв, 11 звуків, 4 склади.

[б] - приголосний, дзвінкий, твердий. 
[а] голосний, нелаб., ненаголош.,
[т'] приголосний, глухий, м'який
[к'] приголосний, глухий, м'який, 
[і] голосний, нелаб., ненаголош.
[в] приголосний, сонорний, твердий
[ш]  приголосний, глухий,шиплячий, твердий, 
[ч]  приголосний, глухий, шиплячий, твердий, 
[и] голосний, нелаб., наголош.,
[н] приголосний, сонорний, твердий, 
[а] голосний, нелаб., ненаголош.,

Схема: - 0 = = 0 - - - 0 - 0
Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Приіт,Коля)
Я сьогодні дізнався,що ти захворів.Дуже переймаюсь за твоє здоровья і хочу дізнатися як ти?Як ти себе почуваешь?
Ти не проти якщо увесьнаш клас прийде тебе провідати!
ми дуже сумуємо без тебе та хочемо аби ти скоріше прийшов!
Скоріше одужуй,твій найкращий друг,Тарас та увесь наш клас!