03.03.2023 

Місяць не має атмосфери. Які наслідки від цього?

. 20

Пошаговый ответ

25.03.2023, проверен экспертом
Разблокировать ответ
1)Температурні коливання: через відсутність атмосфери, місяць не має здатності зберігати тепло, що означає, що температура на поверхні міняється з дуже високої вдень до дуже низької вночі. Наприклад, на місяці температура може досягати близько 100 градусів Цельсія вдень та падати до -170 градусів вночі.
2)Відсутність звуку: тому що немає атмосфери, звук не може поширюватися на місяці. Це означає, що люди або роботи, які працюють на місяці, не можуть почути звуки, які створюються рухом або діяльністю.
3)Відсутність захисту від сонячного вітру: на місяці немає магнітосфери, яка б захищала його від сонячного вітру, що може спричинити радіаційне ураження поверхні. Це означає, що рівень радіації на місяці значно вищий, ніж на Землі, що може бути небезпечним для живих організмів.
4)Відсутність ерозії: на місяці немає атмосферних процесів, таких як вітер або дощ, які можуть змінювати поверхню. Це означає, що кратери та інші геологічні форми можуть зберігатися на місяці протягом мільйонів років без змін.
Відсутність води: на місяці немає атмосфери, що б зберігала воду на його поверхні.

Другие вопросы по предмету

География География
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Высотные пояса Алтая на северо-западе начинаются со степной зоны, которая поднимается до 1600 - 1800 м, на юго-западе со стороны Зайсанской котловины - с полупустынной зоны, которая поднимается до высоты 900 - 1100 м. 

На северо-западе мало степных территорий, к юго-востоку они расширяются. Их границы проходят по реке Бухтарма. Выше горно-степного пояса на склонах гор распространен горно-лесной пояс (1800 - 2300 м), еще выше субальпийские луга (2500 - 2600 м), выше 2600 м расположен высокогорный пояс

География География
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

вверху европа, ниже ее - азия, далее - африка

слева, отдельно - латинская америка